Гарбуз Арабатський - це популярний мускатний, середньопізнього терміну дозрівання (120-125 днів). Рослина компактна, довгостебельна, невибаглива у вирощуванні. Плоди коричнево-помаранчеві, грушоподібні, вагою 6-8 кг, із невеликою насіннєвою камерою. Має тонку шкірочку й товстий, щільний, соковитий, червоно-помаранчевий м'якуш із приємним солодким фруктовим смаком. Цей сорт придатний для виготовлення соків і пюре, для дієтичного та дитячого харчування, використовується в кулінарії. Плоди лежкі, їх можна зберігати до 4 місяців без втрати корисних якостей.
Висівають культуру, коли ґрунт прогріється до 10-12°С і мине загроза весняних приморозків. Глибина загортання насіння 5-6 см. Оптимальна температура для проростання 18-22°С, а для росту й формування врожаю 25-27°С. Зниження температури після появи сходів до -1°С призводить до загибелі паростків, у період квітування при +12-15°С можливе опадання бутонів і квіток. Оптимальна густота стояння 1,5-2 рослини/м2.